Pantomim művész

Pantomim művész

Egy nagyon régi – és hazánkban még eléggé kiaknázatlan – mozdulatművészeti ággal foglalkozom, neve: 

PANTOMIM. A szó jelentése: Mindent utánzó.

Helyesebben a mim eredetileg ókori görög és római színházi szórakoztatási forma, amelyben ismerős alakok és helyzetek gúnyos megjelenítése szerepelt, gyakran durva párbeszéd és nevetséges cselekedetek kíséretében. (Innen ered a mímelés, utánzás).

A mai pantomim a középkori színjátszásból, a commedia dell’artéből ered. (A commedia dell’arte (értsd: „hivatásosok színjátéka”) rögtönzött színjáték, mely a 16. század közepén alakult ki Itáliában.)

A fenti stílusban megvalósuló mai, már szavak nélküli, testmozgással, gesztusokkal, mutogatással jellemzett „néma”, de esetleg zenével kísért, sokszor egyszemélyes, néha többszemélyes előadás neve pantomim.

Ez a művészeti ág az emberi érzések, gondolatok legősibb kifejezési formája. A mimika, a gesztusok, mindenkor a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb eszközei a kapcsolatok és információ rendszerek kialakításának. Főleg az emberi életből vett képeket, helyzeteket jelenítik meg a Pantomim Művészek.

Amennyiben Ön sokat utazik a nagyvilágban, láthatott már nagyobb városok utcáin ÉLŐ SZOBROKAT különböző jelmezekben. ( Barcelona neves utcája, a La Rambla többek között a pantomim művészekről is híres.) Ötletes, színes pompába beöltözve szórakoztatják a járókelőket és színt visznek a hétköznapok szürkeségébe.

Turisták által látogatott helyeken vagy fesztiválokon előszeretettel pompáznak és játszanak, itt készülnek a jobbnál jobb fényképek, amivel a nyaralásból hazaérve lehet büszkélkedni. Vagy, ahogy a hétköznapokban szokták mondani „ez iwiw gyanús kép lett”.

Mi van akkor, ha egy művész fejéből kipattan a szikra, és szeretné új formában megismertetni ezt a mozdulatművészeti ágat a közönséggel?

Tekintse végig weblapomat és meglátja!

 

Az utcán a pantomimes egy varázslatos hangulatot teremt hiszen olyan egyéniség amely könnyedén vesz fel karaktereket és arcokat, pluszban még rejtély is övezi őket. Fesztiválra vagy bármilyen rendezvényre tökéletes választás egy mozgó „fehér arcú” vagy egy statikus élőszobor aki felel a hangulat fokozásáért, poénkodik az emberekkel és fotókat lehet készíteni vele!

Hívjon most : +36 70 638 2649

Írjon most: magicteofil@gmail.com

További honlapjaink:

www.profirendezveny.compantomim

Pantomim művész oldal vége.

Pantomim művész rendelés vagy pantomim műsor gyerekeknek Budapest és Győr környékére

 Műsor vagy produkció rendelés, céges rendezvényre. Ötletek fesztiválra, fehér arcú szobor, mozdulat művész.